Tort cu nuca

Ingrediente:

8 oua,
2 cani de zahar,
2 cani de nuca macinata,
4 linguri de rom,
4 linguri de pesmet ,
4 linguri de cacao,
1 pachet cu zahar vanilat,
coaja de lamaie,
1/2 lingurita de sare,
un virf de cutit de bicarbonat,
crema de ciocolata.

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. se adauga pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamiie, cacao si la sfarsit albusurile batute spuma . Se unge o forma de tort cu unt, se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic.

Cind blatul este gata, se scoate si se taie in jumatati in latime. Se umple foile si se decoareaza tortul cu crema de cacao pregatita din: 1 litru de lapte, 2 linguri de faina, 3 linguri de cacao, 5 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat, putin unt si frisca. Se pune faina, zaharul si cacaoa intr-o cratita, se amesteca si se toarna cate putin laptele, amestecand continuu. Se pune pe foc, se amesteca mereu pina ce compozitia se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga untul. Cu aceasta se decoreaza tortul, punand la sfarsit frisca.

Delicatese Dulci © 2008 Por *Templates para Você*