Marmelada de struguri


Ingrediente

o farfurie adinca plina cu struguri din soiul "Capsunica" sau "Ananas", 1 kg zahar, 1/2 lamiie, 1 pahar apa



Mod de Preparare

Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ 1/2 de ora. Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumind mereu, iar cind este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamiie si citeva picaturi de zeama. Se incearca daca este suficient legat, picurind citiva stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cind stropii nu mai curg, marmelada este suficient de legata. Se obtine o marmelada foarte fina, de culoare rubinie si foarte parfumata.

Delicatese Dulci © 2008 Por *Templates para Você*